Agentia Itecho – Consultanta Dezvoltare Administrare Marketing Online

Creare Site Agency Webdesign, Realizare site si optimizare SEO
#c4ptivi in internet
Proiectul dvs. este finalizat ... 70%

Asigurăți calitatea site-ului!

verificăm cerințe site,
primul pas în optimizare

Testăm elementele esențiale ale site-ului: viteză, calitatea codului, SEO, conținut, accesibilitate, optimizarea pentru mobile, design, social media, standarde și securitate.

Este important să privești realizarea site-ului web nu doar ca un detaliu, site-ul este o componentă importantă în construirea indentitătii unei afaceri, în funcție de interesele fiecăruia procesul de realizare al acestuia poate deveni destul de complex.

 

Mai jos vă prezentăm câteva din cele mai importante cerințe pe care noi considerăm că trebuie să le îndeplinească un site web înainte și după ce va fi publicat, noi le-am denumit cerințe generale esențiale ale unui web-site:

1. Cerințe tehnice minime:
 • Site-ul web trebuie realizat pe un sistem de tip Content Management System (de preferat CMS WordPress), open source cu un grad mare de customizare folosind limbaje de programare web, având bază de date de preferat MySql și trebuie să poată permite extinderea ulterioară prin adăugarea de plug-în-uri/module adiționale.
 • Proiectarea paginilor website-ului trebuie să îndeplinească cerințele de compatibilitate și accesibilitate, în concordanță cu specifiicațiile W3C(WORLD WIDE WEB CONSORTIUM) și recomandările WAI(Web Accesibility Inițiative), acceptate la nivel mondial drept standarde internaționale în domeniul accesibilității web.
 • Toate browserele de internet(Internet Explorer, Firefox, Operă, Chrome și Safari) cu toate versiunile acestora, dar nu mai vechi de doi ani, trebuie să poată afișa corect conținutul site-ului.
2. Cerințe grafice esențiale:
 • Aspectul site-ul web trebuie să fie aerisit, unitar, fără contraste puternice nejustificate și elemente distractive (multitudine de bannere colorate sau dinamice, pop-up-uri inutile sau amalgam de diferite fonturi și mărimi de text, etc.).
 • Marginile site-ului vizibil conturate precum și zonele de conținut din interiorul site-ului vizibil delimitate.
 • Utilizarea unei palete standard de culori în scopul asigurării compatibilității multiplatforma.
 • Design-ul grafic trebuie să fie în ton cu profilul activității beneficiarului iar navigarea trebuie să fie intuitivă și user friendly.
3. Cerințe interfață
 • Interfață site-ului web trebuie poiectată ținându-se cont de recomandările și standardele naționale și internaționale existențe în domeniu.
 • Soluția proiectată și realizată trebuie să conțină 2 secțiuni esențiale:
  Interfață client – care reprezintă partea publică a platformei accesibilă tuturor utilizatorilor Internet;
  Interfață de logare – care reprezintă interfață platformei web, prin intermediul căreia va fi posibilă administrarea structurii și conținutului pagînilor site-ului.
 • Interfață de logare în secțiunea de administrare a site-ului trebuie să aibă implementat un plug-în de tipul Captcha, pentru verificarea suplimentară a utilizatorului.
4. Cerințe minime ale bazei de date
 • La originea platformei online trebuie să fie o bază de date în care să fie salvat conținutul sau, cu excepția documentelor extrem de mari în format PDF,DOC,RTF,XLS,ZIP, JPG,AVI,MPEG,etc.
 • Interfață de administrare a site-ului trebuie să poată oferi administratorilor posibilitatea de a efectuă backup periodic și/sau export al conținutului din bază de date.
5. Cerințe esențiale pentru a asigura securitatea site-ului
 • Site-ul dezvoltat trebuie să ofere protecție pentru vulnerabilitățile comune/fregvente ale site-urilor web(de ex. cross-site scripting, sql injection, insufficient authentication, insufficient authorization, directory indexing etc.).
6. Cerințe de performanță
 • Timpul mediu de încărcare a unei pagini: max 5 sec, în funcție de tipul de conexiune la internet de care dispune utilizatorul.
 • Disponibilitate 99,9%(sau 24/7 exclusiv perioadele de mentenanța).
7. Cerințe de mentenanța, actualizare, dezvoltare și instruire
 • Dezvoltatorul website-ului va trebui să asigure mentenanța site-ului furnizat, pe o perioadă de minim 3 luni de la data publicări.
 • Tot dezvoltatorul trebuie să asigure instruirea persoanelor desemnate de beneficiarul site-ului care vor edita/administră noul site.

Îndeplinirea acestor cerințe oferă site-ului siguranța și notorietate cât și bună vizibilitate pentru motoarele de căutare.

Echipa ItEcho.ro

Dăcă dorești realizarea unui site pentru afacerea ta contactează-ne acum, iar noi te vom asigura că oferta noastră te va duce către succes.

Află cum putem ajuta la inițierea unei campanii de marketing digital.